Supertalvi saapui: näin hoidat ihoa talvella

27.1.2016 @ 14:41

Ihon oma kosteustasapaino ja hyvinvointi kärsivät Suomen vaihtelevassa säässä. Etenkin talvikaudella normaalikin iho vaatii tavallista enemmän huomiota ja huoltoa: erityisen riskialttiina ovat kuivuuteen ja atooppisuuteen taipuvainen iho, joiden hoitoon tulee varautua laadukkailla hoitotuotteilla.

Erityisen haitallista iholle on lämpötilojen vaihtelut ja kuivaakin kuivempi sisäilma. Normaalikin iho saattaa alkaa reagoimaan kuivumalla, kutisemalla ja hilseilemällä. Voiteet, joita käyttää kesällä, eivät ehkä tehoa enää talvella, vana tarvitaan paksumpia ja tuhdimpia voiteita, ettei ihon pinta pääse vaurioitumaan, jolloni bakteerit pääsevät ihon sisään heikentämään sen kuntoa.

Allergia- ja astmayhdistys suosittelee käyttämään ihon suojaukseen, erityisesti atooppisen ihon tapauksessa, sopivaa ihovoidetta. Tämä parantaa ihon kosteutta ja parantaa sen läpäisevyyttä.

Olennaista on muistaa pakkaskelillä rasvata iho reilusti ennen ulosmenoa, jotta voide ehtii imeytyä kunnolla. Myös kuumalla vedellä peseminen ja kova hankaus pyyhkeellä kannattaa minimoida vaurioiden estämiseksi.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *