Siivouspalvelut – ohjeet

26.8.2016 @ 14:13

Edellisessä artikkelissa puhuin huonekalusteiden väreistä ja että montako tuntia menee päivässä siivoamiseen. Tässä artikkelissa puhutaan taas siivouspalvelut – yrityksistä, siivoustekniikasta ja – kemikaaleista.

 

siivouspalvelut

 

Huonekalusteiden paikat

Jokainen kotihoitaja tietää, että pienessä epäpuhtaassa ”sikolätissä” on helpompaa siivota, kun taas isossa, mutta ei hirveen likaisessa huoneessa. Näin sanotusti pitää tehdä niin, että kaikki huonekalut (tavarat), jotka houkuttelevat lian ja pölyn, siirretään yhteen paikkaan. Esimerkiksi roskakori, kenkäteline, pyörä, lasten pulkka ja muut tavarat jotka säilyisi ulko/sisäeteisessä. Tietenkin ovat ihmiset jotka säilyttävät esim. lasten pulkan parvekkeella. Näköjään jotkut jaksavat kantaa pulkan edes ja takaisin, lumen ja lian mukana, ympäri kotia/sisätiloja…

Vielä yksi asia, joka vie voimia ja aikaa, ovat huonekasvit. Kasvit kukkaruukuissa näyttävät hyvältä sisustuksen kannalta, mutta niitten hoito vie turhaa aikaa ja voimia: niitä pitää kastella, leikata, lannoittaa. Kukilla usein tippuu lehtiä tai kukkia, multaa joutuu lattialle sekä huonekaluille, usein kukissa alkaa ”asustaa” erilaisia toukkia esim. lentäviä banaanikärpäsiä. Usein kukat ovat laitettu eripuolille asuntoa ja niitten hoitaminen vaikeutuu siitä. Kokeille pistää kukat yhteen kulmaan ja huomaat, että niitten hoito helpottuu.

 

Älä pistä esineitä väärin paikkoihin

Niin kuin alaotsikko kertoo, niin ihmisillä on tapana pistää, useimmiten tyrkätä, esineitä niihin paikkoihin minne ei kuulu, vaan niihin jotka ovat ”käden lähestyvillä”. Ei kukaan jaksa kiltisti pistää kirjaa ylähylylle (vaikka se olisi tyhjä), vaan pistetään alahyllylle, joka on jo upotettu täynnä, koska niin on helpompaa. Siksi:

 • pistäkää hyllyt/kaapit sinne mistä on helppoa saada tavaroita, eikä sinne missä on ”tyylikästä”
 • Pitäkään tärkeät ja usein käytetyt tavarat lähestyvillä, vaikka ne häiritsevät silmiä. Tavarat kuitenkin joutuvat sille paikalle missä se on mukavampaa sekä helpompaa pitää.

 

Siivouspalvelut: Lopeta tavaran kerääminen heti!

Jokaisen kotona on ainakin yksi laatikko missä me säilytetään turhat tavarat. Turha roina kerää pölyä ja niitä ei käytetä enää. Mitä järkeä sitten pitää sitä? Turhat ”krääsät” pikkuhiljaa valloittavat tilaa asunnossa ja kohta huomaat, että sitä on joka puolella ja pitää tehdä taas suursiivous. Keino ehkäistä on yksi: heitä heti roskiin, et sitä kuitenkaan tarvitse sitä.

 

Kalusteet ja tavarat:

Keräsin listan tavaroista sekä materiaaleista, jotka likaantuvat helposti sekä niitä on vaikeata puhdistaa. Siis kannattaa olla hankkimatta näitä:

 1. tapetit
 2. sametti
 3. liian tummat tai vaaleat kankaat
 4. vesiherkkä maaliskuu
 5. vaaleat matot
 6. muhkuraiset pinnat
 7. sädekaihtimet
 8. suihkukopit
 9. tyynyt

 

Wikipedia: siivous

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *