Auton vuokraus halventunee verotuksen muutosten ansiosta

4.1.2016 @ 15:41

Uuden verotuslainsäädännön muutosten ansiosta leasing- ja autovuokrausyritysten määrä noussee ensi vuonna. Ennusteen taustalla on uusi veromalli, joka mahdollistaa sen, että yrittäjä voi päättää, maksaako autoveron leasing-kaudelta vai normaalin autoveron kuten nykyisin.

Uudet järjestelyt siis tuovat valinnan varaa ja joustavuutta alalle, ja tämä saattaa innostaa alalle uusia yrittäjiä. Myös kysyntä saattaa kasvaa, koska uusi malli pienentää myös auton vuokrakuluja, ja tehdä näin esimerkiksi kalliimpien autojen päivävuokrista huokeampia ja houkuttelevia asiakkaille.

Verotuksen keventyminen voi tehdä hyvää alan yrittäjyydelle, ja moni uusi toimija saattaakin lähteä bisnekseen mukaan. Kilpailu on kuitenkin jo nyt autoalalla kovaa, mikä on trimmannut alan nykyiset toimijat toimimaan tehokkaasti. Suomessa ei silti päästä vielä alalla eurooppalaiselle tasolle.

Uusi veromalli tarjoaa siis alan yrittäjälle kaksi vaihtoehtoa: toisessa autovero maksetaan heti leasing-kauden alussa, kuten nykyään, ja uusi malli mahdollistaa autoveron maksamisen vain siltä ajalta, kun leasing on voimassa. Uudessa lainsäädännössä on kuitenkin kiinnostava EU:n asettama lisäys: kun leasing-kausi on loppunut, tulee uuden mallin mukaisesti verotetut auto viedä pois Suomesta.

Vero lasketaan kaavalla ottaessa auto käyttöön ja viennin yhteydessä tullissa sille lasketaan oikea hinta, jonka jälkeen verotus tasataan annetun hinnan mukaan. Jos auton mielii pitää Suomessa, siitä pitää maksaa verot ja korot.

Vaikka maastavientipakkoa uuden mallin omaksuvilta ihmetelläänkin, odotetaan uuden veromallin tuovan hyötyjä myös kuluttajille madaltuneina leasing-maksuina, joka parantaa autonvuokrausalaa itsessään. Se, miten uutta mallia aletaan hyödyntämään, on täysin alan toimijoiden käsissä.

Author admin Category Yleinen 1 Comment

1 Comment on "Auton vuokraus halventunee verotuksen muutosten ansiosta"

  1. Herra WordPress

    Hei, tämä on kommentti.
    Poistaaksesi kommentin, kirjaudu sisään ja lue artikkelin kommentit. Jokaisen kommentin kohdalla on linkki, josta voit halutessasi muokata tai poistaa kommentin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *