Asunnon ostamisen aikeet nousussa kuluttajien keskuudessa

27.1.2016 @ 14:43

Talouden kehittymisen heikommista näkymistä huolimatta asuntokauppa näyttäisi vetävän hyvin. Kuluttajien luottamuksen lisääntyminen näkyy lisääntyneinä asunnonostoaikeina.

Tutkitusti erityisesti Suomessa kuluttajien luottamusta indikoivat runsaasti se, miten talouden kehityksestä uutisoidaan ja millaista keskustelua ja ilmapiiriä vallitsevasta tilanteesta käydään. Vaikka kuluttajien luottamus onkin edelleen alle keskiarvon kuluttajabarometrin mukaan, luku on tasaisessa nousussa asuntojen ostamiseen liittyen. Kuukausi sitten 5,9 prosenttia kuluttajista ilmoitti ostavansa asunnon seuraavan 12 kuukauden sisällä, ja luku on noussut tähän päivään tultaessa peräti 8,7 prosenttiin. Vastausten keräämisen aika saattaa vaikuttaa mittaustuloksiin, koska ihmisten arviot omasta ja kansantalouden kehityksestä ovat vahvasti psykologisia ja kiireinen, pimeä kaamosaika yhdistettynä synkkiin uutisiin vaikuttanee myös yleiseen tyytyväisyyteen ja uskallukseen ennustaa omaa tulevaisuutta.

Myös kuluttajien kiinnostus peruskorjaustarpeisiin nousee, ja tätä saattaa lisätä halukkuus nostaa oman omaisuuden arvoa ja verotuloja haastavan taloustilanteen aikana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *